Festa de Sant Antoni

Una festa que conserven els habitants d’Albalat dels Tarongers és la festa de Sant Antoni; amb la benedicció dels animals, els bunyols i la crema de fogueres.

Durant la Festa de Sant Antoni es procedeix a la benedicció tant dels animals com del terme.

En els últims anys s’ha adquirit la tradició per a sopar en la plaça, torrant l´embotit a les fogueres que es fan al voltant de la foguera gran, cridada “falla”. La foguera es fa amb andròmines velles i llenya, com a símbol de purificació i renovació.

Festa de Halloween

Halloween és una festa que comença el dia 31 d’octubre, es caracteritza per ser una festa amb decoració de temes de por com carabasses tallades, disfresses de monstres, fantasmes o altres personatges de por. Les nostres activitats per a Halloween són: Una cavalcada amb llepolies, un esdeveniment de Supervivéncia Zombie i per la nit una discomovil.

Festa de Santa Cecília

Santa Cecília és una santa venerada a la tradició catòlica, la seva festa se celebra el 22 de novembre de cada any, és la patrona de la música sacra i dels músics, a causa de la llegenda que cantava Déu en el seu cor. Moltes esglésies i cors porten el nom en honor a aquesta connexió amb la música. La seva història i llegat han inspirat nombroses obres d’art, música i literatura al llarg dels segles. Durant aquesta festivitat, es duen a terme diverses activitats com: misses especials en honor a Santa Cecília, concerts i recitals ja que és la patrona dels músics, i la Societat Músic Cultural d’Albalat Dels Tarongers donen la benvinguda als nous membres.

Festes d’Agost

Albalat dels Tarongers celebra les seues festes tradicionals en honor a la Verge María d’Agost, Sant Roc i la Divina Pastora, en els dies 15, 16 i 17 d’Agost, respectivament, que se celebren amb : La volta a Peu, Processó, Mascletà, Torneig de truc, Misses, Calderes, la tradicional poalà, Correfocs, Muntatge de cadafals, Entrada de penyes, Entrada de vaquilles, Bous al carrer i Bou embolat.

Programació festes 2023

Festa de la Puríssima

La Festa en honor a la Verge Inmaculada Concepció es celebra el 8 de decembre, es una festivitat important y religiosa perqué es la patrona del poble y que commerora la Immaculada Concepció de la Mare de Déu, qué és un dogma de fe de l’Església Catòlica que sosté que la Mare de Déu va ser concebuda sense pecat original.En aquesta festa es realizen varies activitats com anar a missa,processions,castell al eixir de missa,concursos d’arròz de comediana, bous i calderes.

Festivitat 9 d’Octubre

Nadals 2023

Programació 2023

Per a nadal hi ha una cavalcada amb dolços que a continuació es visitara a l’auditori per a demanar els regals de nadal als reis mags

Patrimonio y Cultura