LOCALITZACIÓ I GEOGRAFIA

Albalat dels Tarongers

La població d’Albalat dels Tarongers es troba situada a la comarca més al nord de la província de València, el Camp de Morvedre. A un distància de 31 km de la Ciutat de València i a 7 km de Sagunt.

Amb unes comunicacions magnifiques, és travessat per l’autovia N-234 Sagunt-Somport i disposa d’accés directe tant a aquesta autovia com la carretera N-340 i al cinturó de circumval·lació a Sagunt-València. Aquesta xarxa de comunicacions permet l’acostament i la proximitat a València, Castelló, Terol.

A la comarca del Camp de Morvedre, a una esplanada, al marge esquerre del Palància, es troba ALBALAT DELS TARONGERS a una altitud de 97 metres sobre el nivell del mar.

Limita al Nord amb Estivella i Sagunt; a l’Est i Sud amb Sagunt i Gilet; a l’Oest Nàquera, Segart i Estivella. Té una superfície de 2.135 hectàrees.

Les seves altures principals són: El Garbí (593 metres), Muntanya Redona o Montalt (427 metres). El Pic de L’aguila, cavall, Saler, Gitano, Palmerar, Buitrera, etc. sent la més característica l’anomenada “Cabeç Bord” de 238 metres d’altitud, on s’ajunten 4 termes municipals, Nàquera, El Puig de Santa Maria, Sagunt i Albalat dels Tarongers.